Blapp

  Blapp

  September 6, 2011 | Läs på engelska

  Interactive Solutions utvecklar köp och sälj-appar för smartphones.

  Frågor och svar:
  IS: Vad fick dig att besluta om att utveckla en app speciellt för köp- och säljområdet?

  BLAPP: Det är vår vision! Vi lever i ett samhälle där varje sekund räknas, och tiden har blivit den mest värdefulla tillgången som folk har. Eftersom vårt samhälle har blivit allt mer fokuserat på konsumtion, har behovet av att sprida konsumentprodukter ökat exponentiellt. Vare sig du letar efter den senaste saken inom ett visst teknikområde eller vill frigöra kapital, vill du göra det på ett snabbt och effektivt sätt. Ofta är säljare osäkra på en produkts säljbarhet och skjuter upp lanseringen av en produkt som är för dyr och komplicerad att sälja med dagens tjänster.

  Det vi ser som den gemensamma nämnaren är att kunna köpa och sälja relevanta produkter enkelt och snabbt. Det är vad vår app handlar om.

  IS: Men är inte dessa tjänster tillgängliga redan idag?

  BLAPP:Visst finns det några stora väletablerade köp- och säljtjänster på marknaden idag. Vissa av dessa tjänster erbjuder redan en köp- och säljapp som är länkad till deras hemsida. Det som gör våra tjänster unika är att vår app endast är gjord för smartphones med alla transaktioner som utförs direkt på din mobiltelefoner. Naturligtvis kommer det att vara möjligt att surfa på online-annonser, men denna service är sekundär! Med andra ord, finns det flera tjänster, men vår största styrka är vår användarvänlighet och handläggningstid för publicera en annons. Det gör att det är svårt att konkurrera med vår app.

  IS: Vad mer kan du berätta?

  BLAPP: Vi kan nämna många exempel, men låt oss anta att en säljare rensar ut sina lagringsutrymmen och inser att det finns stora överskott av vissa varor, som helt enkelt tar upp mycket utrymme. Inom tre minuter kan säljaren fotografera objekten och registrera annonsen. Allt görs direkt i appen utan att behöva kontrollera e-post, etc. Eftersom mobiltelefonen position kan bestämmas,vet vi var varorna som är till salu är belägna. Säljaren informeras om allt intresse för varan, direkt via SMS. Och i bästa fall, kommer varorna att säljas inom några minuter, kanske till och med innan lagringsutrymmet är helt rensat! När en vara har sålts, kan den enkelt tas bort via appen utan att behöva logga in på en webbplats eller hålla reda på en massa koder.
  I exemplet ovan, är skillnaden mellan traditionell e-handel och denna nya marknadsföringsmetod uppenbar. Istället för att ta ett fotografi, gå till datorn, ladda ner bilden till din dator, (med allt vad det innebär), registrera annonsen, och slutligen betala för annonsen, kan säljaren lugnt fortsätta rensa sitt lagringsutrymme medan försäljningen pågår.

  IS: Vad kostar det att använda din app?

  BLAPP: Appen är helt gratis att ladda ner. Det är gratis att surfa och publicera annonser. Vi tar ut en liten avgift för att förmedla kommunikationen mellan dig och den potentiella köpare, vilket gör det möjligt att publicera hur många annonser som helst, när som helst, utan att betala något eller inget! Du kan aldrig förlora på att använda våra tjänster och det är så vi tror att information om varor för försäljning ska kommuniceras!

  Blapp-appen ska finnas tillgänglig både i AppStore och AndroidMarket i december i år.