Voddler

  Voddler

  April 19, 2012 | Läs på engelska

  På Interactive Solutions fortsätter vi arbetet med Voddlers hemsida.

  Vi har de senaste veckorna varit inblandade i att uppdatera Voddlers webbplats och produkter, tillsammans med Uppsala-baserade ESN. Vår del av arbetet har varit inriktat på att förbättra webbplatsen.

  Bonny Trolle, affärsutvecklare på Interactive Solutions, ställde tre frågor till Ola Edin, som är mest aktiv i Voddler-projektet.
  " - Hej Ola! Vi är mycket glada över att du har lite tid för några frågor om ditt engagemang i Voddler."
  " - Naturligtvis är jag tillgänglig för att tala om ett så spännande projekt!"

  Vad är Voddler?
  Voddler är en onlinefilmtjänst. De erbjuder filmer, TV-serier och dokumentärer för dig, som du kan se lagligt via nätet, genom streaming direkt till din internetanslutna enhet.

  Kan du berätta vad Voddler-projektet handlar om?
  Vi arbetar med att integrera Voddler med några av de största mobiloperatörerna på marknaden. För en leverantör ska kunderna kunna streama filmer, direkt till sin mobila enhet. En annan leverantör vill kunna skicka inbjudningar om att titta på filmer, till sina kunders mobila enheter.

  Vad jobbar du med?
  Jag jobbar med webbgränssnittet; pixel pushing, front-end bits, ( html, css och js ), samt med registreringsflödet, för en viss mobiloperatör. Det är väldigt intressant att arbeta med en specifik produkt, på ett sådant stort projekt, med så många slutanvändare.

  Jag plockar upp nya saker hela tiden, som är mycket viktigt för både mig och Interactive Solutions som helhet. Totalt är vi fyra till sex personer som arbetar med projektet, från olika delar av Sverige. Det mesta av kommunikationen går via Skype.