Hybrid App

  Hybrid App

  March 7, 2013 | Läs på engelska

  Mer än 50% av Mobila Applikationer kommer bli Hybrid appar inom några år.

  Mobilitet har alltid satts som en separat strategi inom IT-utvecklingen, idag ingår det inom hela IT-utvecklingen för många företag. Därför är det väldigt viktigt att välja rätt mobilapplikation som passar er produkt och affärsidé. Idag finns det tre alternativ att välja mellan; Native-, Webb- eller Hybrid- App?.

  Vad är en hybrid App?
  En hybrid app är en applikation som är skriven med samma teknik som används för att utveckla webbsidor och mobila HTML appar, och som löper inuti en Native behållare på en mobil enhet. Det är ett äktenskap mellan webbteknik och Native -app.

  "- Allt fler företag upptäcker att de måste stödja flera Mobila plattformar, samt att både Android och IOS med flera påverkar Native applikationerna varje gång dessa operativsystem uppgraderas till nya versioner. Ibland kan vissa applikationer sluta att fungera helt beroende på applikationens funktion och vilka uppgraderingar som har gjort på mobilens operativsystem." Säger IS-Magnus Smartphone Expert på Interactive Solutions.

  För att lösa detta problem, så ser vi fler och fler som vill utveckla HTML5 applikationer som kan användas på alla plattformar och som inte påverkar nämnvärt av Mobilernas uppgraderingar.

  “- Visst finns det nackdelar med att utveckla en mobil Hybrid applikation men fördelarna med att applikationen kan användas i fler mobil enheter samt att HTML5 har kommit så långt i sin kodbas att många funktioner går att utveckla idag i nästan samma utsräckning som i Native applikationen.” Avslutar IS-Magnus.


  Vad ska man välja?
  En av de vanligaste problemet inom mobil utveckling är att systemutvecklaren måste utbilda sig inom mobila Native applikationer, och/eller att systemutvecklaren inte förstår vad en hybrid app är. Beroende på vad applikationen ska utföra, så påverkar det vad du bör välja.
  Om användarupplevelse ska vara hög så är Native appar att föredra. Native appar kommer alltid ge den bästa prestandan, på bekostnad av mer komplicerad kod jämfört med en hybrid app.

  Gartner förutspår att mer än 50 procent av alla mobila applikationer kommer att vara hybrid appar innan 2016.

  Vill ni veta mer?
  Vi bokar gärna ett möte med er, så kan vi förklara och råda er om en Hybrid applikationen är rätt för ert företag eller organisation. Ni kontaktar Bonny Trolle, Business Developer Interactive Solutions, för ett möte.