• Webb

  Att utveckla interaktiva och hållbara webbtjänster är vår kärnverksamhet.

  Vi håller oss alltid i fas med de senaste teknikerna och arbetsmetoderna för att hjälpa våra kunder förbättra sina verksamheter genom ett smart och effektivt användande av teknik.
  Att utveckla interaktiva och hållbara webbtjänster är vår kärnverksamhet. Vi håller oss alltid i fas med de senaste teknikerna och arbetsmetoderna för att hjälpa våra kunder förbättra sina verksamheter genom ett smart och effektivt användande av teknik.

  Fokus för dagens webbtjänster är framförallt på användarupplevelse och interaktivitet där kommunikation mellan kund och företag spelar en viktig roll. Moderna webbtjänster ska även fungera på många olika enheter och plattformar. Kommer min webbsida se bra ut på en iPhone? Kommer den fungera i Internet Explorer? Vi är erfarna av att utveckla responsiva webbtjänster som fungerar på de flesta plattformar och enheter.

  Våra talangfulla grafiker och utvecklare är en försäkran att de produkter vi levererar håller högsta klass både hållbar design och teknik. Vi har kompetensen att hjälpa till med allt från enkla grafiska profiler till komplexa end-2-end lösningar.

  För att åstadkomma detta använder vi oss av Insect som är vårt användarvänliga och funktionsrika CMS som hjälper oss att bygga kostnadseffektiva lösningar.

  • Skräddarsydda lösningar

   Vår största styrka ligger i att bygga skräddarsydda lösningar. Vårt arbetssätt och filosofi fokuserar på att identifiera vad du, kunden, faktiskt behöver och sedan leverera det. Vårt modulära tänkande bygger på ett bibliotek av mjuka moduler som är anpassade att möta dina krav. Genom att använda existerande moduler och anpassa eller skapa nya efter behov är vi inte inlåsta i utdaterade arbetsätt eller tankebanor. I slutändan kommer detta ge dig en unik produkt som är skapad för att förenkla och effektivisera din verksamhet.

  • E-handel

   Antalet personer som handlar på webben ökar i en snabb takt. Dagarna då vilken webbshop som helst dög är borta och på dagens tävlingsinriktade webb behövs en högkvalitativ affär för att hålla sig konkurrenskraftig.

   Interactive Solutions specialiserar sig på att skapa användarupplevelser fokuserade på e-handelslösningar med grafiska gränssnitt kopplade till ett skräddarsytt backendsystem anpassat till dina behov.

   Vi erbjuder en rad lösningar för e-handel. Om du behöver ERP-integration, grafisk design för din produktkatalog, kundvagnsutveckling eller en komplett plan för din e-handelsverksamhet kan vi hjälpa ditt företag på ett snabbt och kostnadseffektivt vis.

   Olika sätt att betala på i din webbshop låter kunden välja den betalningsmetod han eller hon är mest bekväm med. Vi har erfaranhet av betalningslösningar från bland annat PayPal, Klarna, Auriga ePayment och DIBS.

   Vi kan integrera ditt system med ett fraktföretag för att hjälpa dig automatisera den här delen av affärsprocessen. På till exempel den svenska marknaden erbjuder vi integration med Pacsoft Online som är postens system för paketering och frakt.

  • Kopplingar till sociala medier

   Vi har arbetet mycket med att social media-integration genom att använda Facebook och Twitter. Kanske vill du att användare ska kunna kommentera dina sidor eller vill du utnyttja viral marknadsföring eller så vill förenkla för användare att logga in på din webbsida.

   Dagens webbanvändare vill inte underhålla ett användarkonto för varje webbsida de besöker utan de använder hellre existerande konto som sitt Facebookkonto. Vi kan bygga ett system där användare kan uttnyttja sitt Facebookkonto för att logga in. Det här gör det enkelt och bekvämt för användaren samtidigt som det minimerar din administrationskostnad.

  • SEO

   SEO står för Search Engine Optimization eller sökmotoroptimering på svenska och kan defineras som processen för att generera trafik genom ökad synlighet på de stora sökmotorerna såsom Google, Bing och Yahoo. Det är en mängd faktorer som påverkar en webbsidas ranking och på Interactive Solutions ser vi till att de webbtjänster vi utvecklar följer de krav som sökmotorernas rankingalgoritmer kräver.

   Viktigast av allt är att webbsidan tillhandahåller bra innehåll på ett strukturerat och vettigt sätt. Vi kan hjälpa dig förfina och förbättra din affärside och få den att glänsa båda från ett sökmotorperspektiv och ett kundperspektiv. Det enkla sanningen är att om innehållet uppfattas som bra och användbart av dina besökare kommer sökmotorerna ranka din webbsida högre.

   Andra faktorer som spelar in för bra SEO är att tillåta enkel delning av innehåll på sociala medier, tillhandahålla webbredaktörer enkla medel för att publicera innehåll och integrera en strategi för vilka nyckelord som ska stå i fokus. På Interactive Solutions kan vi hjälpa dig med alla dessa delar när vi bygger din webbtjänst.

   Det är också viktigt att ha en bra grundläggande arkitektur för din webbsida eller tjänst. På Interactive Solutions arbetar vi alltid med de senaste kodstandarderna vilket ger den dubbla fördelen att sökmotorerna hålls glada samtidigt som webbsidorna blir mer lätthanterliga och mer responsiva.

   Till slut ett ord om vad vi inte gör. Det finns ett flertal oseriösa aktörer inom SEO-området som använder sig av genvägar och snabba lösningar för att förbättra en webbsida rakning vilket ofta involverar oetiska metoder för att utnyttja sökmotorer. Till exempel “keyword spamming” och “link farming”. Sådana trick kan fungera en kort tid innan sökmotorerna förstår vad som händer och det är som att kissa i byxorna för att hålla sig varm. De flesta sökmotorer straffar webbsidor hårt om de kommer på att en webbsida utnyttjar kryphål vilket för oss tillbaka till den viktigaste faktorn för bra SEO: “Content is King!”.

  • Frond End

   Inom mjukvaruutveckling står front end för användargränssnittet och de teknologier som används för att skapa det. Moderna webbsidor bygger mer och mer på sofistikerade front end-tekniker som genererar dynamiskt och interaktivt innehåll. På Interactive Solutions strävar vi alltid efter att använda den senaste tekniken. Genom att använda moderna JavaScript-bibliotek, HTML5/CSS3 och avancerade objekt-orienterade tekniker kan vi skapa fantastiskt dynamiska applikationer samtidigt som vi har stöd för äldre webbläsare.

   En relativt nybliven standard för att utveckla webbsidor för flera plattformar är responsiv webbdesign (RWD). Genom att utnyttja den tekniken kan vi skala och anpassa innehåll för fungera optimalt på mobiler, tablets och desktopdatarorer.

   Våra erfarna grafiker ser till att alla webbsidor som Interactive Solutions tar fram inte bara ser bra ut utan även att innehåll och affärsiden lyfts fram genom att fokusera på användbarhet och smarta designval.

   För vissa typer av webbsidor kan gamification vara något som tar den till nästa nivå. Kort beskrivet är gamification, eller spelilfiering, användning av spelmekanismer i andra kontexter än just spel. För en webbsida skulle gamification kunna innebära användandet av ledartavlor, avatarbaserade profiler, chattar och så vidare. Fördelarna kan vara stora, som till exempel att element på en webbsida gör det mycket mer engagerade att interagera med tjänsten vilket kan leda till högre kundlojalitet, snabbare supportcykler och viral spridning.

  • Flash/ActionScript

   Vanligtvis rekommenderar vi inte Flash för nyutveckling men det finns fortfarande områden där Flash kan vara det bästa alternativet. Alternativt har du en existerande lösning som bygger på Flash som behöver utvecklas eller underhållas.

   Vi har arbetat med flera stora Flashprojekt mest inom onlinespel. Vår specialitet är objektorienterad AS3-utveckling och vi har erfarenhet av en rad ramverk såsom PureMWC och RobotLegs. På UI-sidan kan vi arbeta med Flex, Flash Professional eller rena AS3-komponenter.

  • CMS/Zend Framework

   Alla moduler vi skapar kan manageras med vårt CMS som är byggt i Zend Framework. En grundläggande installation kan göra vanliga manageringsuppgifter på moduldata. I många fall är detta tillräckligt men ibland behöver modulerna kunna utföra specialuppgifter.

   Till exempel kanske din ordermodul tillåter dig att se och ändra detaljerna på en kundorder men du kanske behöver funktionalitet utöver det. Du kanske vill generera en PDF automatiskt eller skicka din order via ett knapptryck i XML format till ditt orderhanteringssystem.

   Eftersom vi kontrollerar varje aspekt av CMS:et kan vi anpassa varje modul att göra en uppgift du vill utföra. Vi kan även integrera CMS:et med vilket annat system som din verksamhet använder.